Informatie groep 3/4

Groep 3/4 bestaat uit 19 kinderen. Op maandag tot en met woensdag staat juf Sabine voor de groep en op donderddag en vrijdag juf Eveline. Juf Lilian ondersteunt in onze groep regelmatig door individueel of in kleine groepjes extra begeleiding te bieden. Op dinsdag en donderdag hebben we nog ondersteuning van een vrijwilligster.

In groep 3 leren de kinderen lezen via de methode Actief leren lezen. Iedere ochtend beginnen we aan de instructietafel met het aanbieden van nieuwe letters en woorden. Daarnaast wordt er iedere dag gerekend (Wereld in getallen) en geschreven (Pennenstreken). Daarnaast hebben de kinderen later in het jaar ook nog spelling en begrijpend lezen (beide ook met de methode Actief leren lezen).

De kinderen van groep 4 starten ook iedere ochtend met leesinstructie en zelfstandig lezen. Verder werken ze tijdens rekenen, taal en spelling veel op een tablet met het programma Snappet. De kinderen krijgen in dit programma direct feedback en werken in hun werkpakketten op hun eigen niveau. Schrijven, het dagdictee en begrijpend lezen doen de kinderen nog gewoon in een schrift of werkblad.

Naast de hierboven genoemde vakken werken we met Leskracht. Middels onderzoekend leren werken de kinderen aan verschillende thema's waarin o.a. geschiedenis, aardrijkskunde en natuuronderwijs aan bod komt. Daarnaast hebben we nog de creatieve vakken, Engels (Groove me) en de kanjertraining (methode voor sociaal emotionele ontwikkeling).

We wisselen de werkvormen in de klas af. Naast zelfstandig, werken de kinderen ook veel samen en in hoeken. De hoeken wisselen gedurende het schooljaar.

Op maandag gymmen de kinderen van 10.15 tot 11.00 en op donderdag van 10.45 tot 11.30. De kinderen gymmen in gymkleding (broekje, shirtje of een gympakje) en moeten gymschoenen aan. Voor lange haren is een elastiekje in het haar fijn.

Dinsdag en donderdag zijn onze fruitdagen. Op deze dagen nemen de kinderen als tussendoortje fruit of groente mee naar school. Op de andere dagen is een ander verantwoord tussendoortje ook toegestaan.

Wat speelt er in de klas?

We zijn weer goed gestart na de zomervakantie en gaan er een fijn schooljaar van maken! Het eerste thema van dit schooljaar is: Samenleving. We hebben het over samen leven op school, binnen het gezin en nog veel breder. Zo gaan we het bijvoor ... Lees verder >>